Фалшив профил на капитана на Литекс Ивелин Попов лъже почитателите му вече цяла седмица в популярната социална мрежа facebook. Самият Ивелин е категоричен, че никога не е бил заинтересован от модерните тенденции в интернет общуването, и със сигурност профилът със снимка от мача с Левски не е създаден и поддържан от него. „Нямам facebook. Тези неща не ме интересуват. Съсредоточил съм се изцяло върху представянето си на терена,” отсече Попов, когато научи за съществуването на профила от репортер на Гонг.

Само за броени дни мнимият Ивелин Попов е отчел 371 приятели в мрежата, но сериозно подозрение за истинността му събуди фактът, че сред тях почти не се срещат футболисти, и най-вече – няма нито един от съотборниците му в Литекс.

Не е ясно дали профилът е създаден от негов фен, или от недоброжелател, тъй като до момента активността му не е негативно насочена. Въпреки това лично Ивелин Попов изрично обяви, че той не принадлежи на него, и всички привърженици могат да го подкрепят най-добре на стадиона, а не посредством социалните интернет мрежи.