Литекс вече може да се похвали с най-модерния фенклуб в страната. Привържениците на оранжевите имат своя нов дом, а за церемонията по официалното му откриване дойде целият отбор начело с наставника Красимир Балъков. Преди да бъдат качени на лагер за двубоя със Славия, футболистите и треньорите уважиха стилното събитие. Те бяха посрещнати с мощни възгласи и ръкопляскания от шумната агитка.

Помещението впечатлява със съвсем нова визия и интериор, издържани в клубните цветове и символи, като в него  всички фенове ще могат да се събират и споделят своята привързаност към любимия отбор. Председателят на фенклуба Иван Петков изказа своята благодарност за оказаната помощ от страна на ръководството на клуба и самия Балъков за реализирането на този проект. Предстои   развитието на сериозна концепция за активизиране на фенската маса, изграждането на нови структури в региона и страната, както и различни други инициативи.

Литекс

източник: pfclitex.com

Честта да открие фенклуба имаше градоначалникът Минчо Казанджиев, който заяви,че наред с Покрития мост и първия български космонавт, не по-малка гордост за града е и футболният клуб, донесъл през последните години толкова много радост на хората. Кметът изрази своята твърда увереност, че в края на сезона тимът ще ликува с купа.

Старши-треньорът Красимир Балъков с нескрито удоволство сподели,че направеното не е прекрасно, а великолепно.Той призова привържениците да се множат все повече и повече, тъй като най-лошото нещо за футбола е да се играе на полупразни стадиони.

Литекс

източник: pfclitex.com

Капитанът на отбора Страхил Попов също надъха феновете да са още по активни, тъй като той и младите му съотборници му имат нужда от подкрепа от трибуните за да могат публика и тим да вървят заедно към големите цели.

Феновете уважиха и именника в състава-Никола Колев и му подариха красива икона.

Литекс

източник: pfclitex.com

Накрая играчите се снимаха с десетките желаещи и бяха изпратени с мотивиращ и вдъхновяващ видео клип.

Литекс

източник: pfclitex.com