Завърналият се начело на Литекс Люпко Петрович сподели какво ще изисква от играчите си до края на годината. Сръбският ветеран иска от "оранжевите" да го слушат и според него така ще се стигне до успехите. 

Литекс посреща разградчани в събота, 5 декември, от 16.30 часа. Срещата ще може да следите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.

"Трябва да кажа, че се върнах да помогна на приятелите си в Ловеч - на господин Ганчев и другите. Остават ни три мача, два от тях са с Левски и един с Лудогорец. Това са три леки мача (смее се). Шегувам се, напълно обратното - много са трудни тези двубои." 

"Но аз познавам тима и мисля, че ако всички сме заедно, работим и се слушаме, ще успеем да минем през тези три двубоя и да вземем три победи. Ако това се случи, ще останем в надпреварата и за първенството, и за Купата." 

"Очаквам помощ от играчите и да ме слушат. Вярвам, че всичко, за което сме си говорили ще се спазва и затова очаквам успех в събота срещу Лудогорец", сподели Люпко Петрович. 

Според него, разликата с първия му период начело на тима през годината не е голяма. Той беше начело на ловчанлии за три мача в края на юли и началото на август, след което беше сменен от Лауренциу Регекампф. 

"Първия път като дойдох, имахме осем дни за подготовка, а повечето време изкарахме на лагер. Сега дойдох два дни преди мача с Лудогорец и сега имах време само за две тренировки и идва мачът."

"Но отборът ми изглежда добре, може да е имало психологически кризи, но физически момчетата са добре и могат да тичат. Това е много важно и трябва да се борят. Просто момчетата трябва да са заедно, за да бъдат отбор." 

"Имам проблеми преди мача. Колев, Горанов и още едно момче, трима играчи ми липсват. Четирима са с по четири жълти картона висят за другите мачове, така че положението не е леко и имам проблеми, но нищо повече." 

"Най-важното срещу Лудогорец ще е момчетата като излязат, да знаят какво правят и да се борят 100%. В такъв случай очаквам да победим. Само това искам от тях. Това ще искам и срещу Левски, времето ни не е много. Важното е да бием Лудогорец, за да не изпадаме от борбата за титлата", сподели още Петрович.

Накрая той говори за другия си бивш отбор, който е водил в България - Левски. През лятото сърбинът обяви, че не очаква от "сините" да са в битката за титлата, но сега пък те са с равни точки с лидера Лудогорец. Петрович разкри и каква е договорката му да води Литекс.  

"Браво на Левски, че е в челото, не съм очаквал да играят толкова добре и да се включи в борбата за титлата. Ако не бяха загубили от Пирин, щяха да са убедително начело. Сега са отбор, от който може да се очаква всичко. В момента са три тима, пък и плюс Берое, стават четири отбора, които са в борбата за титлата." 

"Дали ще остана в Литекс и напролет, не зависи от това, как ще свършат мачовете до края на годината. Аз съм дошъл да работя до края на годината и да дам всичко от себе си. После ръководството и господин Ганчев ще решат какво става по-нататък", завърши Петрович. 

Литекс посреща разградчани в събота, 5 декември, от 16.30 часа. Срещата ще може да следите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport и на честотите на Дарик радио.