Спортният директор на Левски Георги Иванов – Гонзо заяви, че правилата във футбола трябва да се спазват от всички, след прекратения двубой между „сините“ и Литекс от 20-я кръг на А група.

Мачът бе прекратен в края на първото полувреме след като ръководството на ловчанлии извади отбора си от игра.

„Защо се стигна до това може да попитате ръководството на Литекс. Грозна постъпка е това, че прекратиха мача. Напълно нормално е хората, които са дошли тук и тези пред телевизията да искат да видят едно дерби. Беше прекратено по един начин, който е престъпен. Смятам, че има правила, които трябва се спазват. Ръководството на Литекс не знае правилата. При положение, че топката е в игра и има червен картон, удар в наказателното поле е дузпа. Гледахме двете ситуации и мога да кажа, че двете ситуации са за червени картони и са очевадни. Не са някои, които трябва да мислим дали е червен картон или не.

Ръководството на Литекс постъпи изключително некоректно спрямо хората“, коментира Георги Иванов пред Diema Sport.

„Говорих с Люпко Петрович. Той даже не знаеше какво става. Правила са за всички. Най-лошото е, че в тази държава много хора искат да прескачат правилата и да си измислят собствени. Тук има служебна загуба за Литекс и вече да си понасят наказанията. Не може всеки един, който си иска да си изкарва отбора. Не знам смешно ли е, трагично ли е, какво точно да го кажа“, добави Иванов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS