Независимо неволите, които сполетяха Литекс в края на годината, оранжевите футболисти запазиха магията на коледния дух в себе си и отново зарадваха всички деца в затруднено и неравностойно положение на Ловеч.

Този път отборът се присъедини към младите хора и доброволци от „Операция Плюшено мече“ и заедно с тях организираха истински празник за малчуганите. Всички получиха подаръците, за които са мечтали, както и вкусни лакомства. Самото парти пък се проведе в офиса на фенклуба на Литекс и бе съпътствано с много музика и настроение.

В ролята на добрия Дядо Коледа влезе националът на България Антон Недялков. Като кореняк ловчанлия, бранителят се включи с готовност в добрата кауза и в продължение на няколко часа заедно със своя отбор от Снежанка, елфчета и джуджета, радваше хлапетата.

Футболистът лично украси елхата, а после дейно помагаше във всичко. Всяко дете не пропусна възможността да се снима и да си вземе автограф от него. Антон получи също подарък-ръчно изработени картички с пожелания за целия тим на Литекс.

„Радвам се ,че бях час от тази добра кауза. С моите съотборници редовно се включваме в подобни инициативи през цялата година. Така се улучи , че сега сме във ваканция и те са си по родните места из цял свят, но бъдете уверени, че целият тим щеше да дойде и да бъде деен участник в празненството. Хубаво е, че има ентусиасти като хората от „Плюшено мече“, които сбъдват част от мечтите на тези деца. Респект и за всички , които работят и се грижат за тях и им помагат да не се чувстват различни. Със сигурност и за в бъдеще ще реализираме и други съвместни добри дела.“, заяви футболистът.

„Не е тайна,че през декември всички сякаш ставаме по-добри, по-човечни и искаме да зарадваме ближния и да върнем вярата му в доброто.Защото Коледа е преди всичко любов.Животът е труден наистина, с подобни инициативи ние няма да решим генерално проблемите на тези деца, но поне можем да ги накараме да се забавляват и да гледат на света с усмивка“, споделя левият бек на ловчанлии.

„На мен се падна тази отговорност и чест да съм Дядо Коледа. И да ви кажа….изпитах неописуемо удоволствие. Само като гледах как грееха очите на всички, как истински се радваха… Те са щастливи от толкова малко, от скромен жест и малко внимание. И аз съм имал нелеко детство, не съм живял в лукс и да ми угаждат на всички желания. Затова много се трогнах..“, откровен е Антон.

Той признава,че като дете най-любимият му подарък са били футболните топки.“Кое дете не обича Коледа?Имам прекрасни спомени от този свят християнски празник. Свързани са най-вече със семейството“, споделя Недялков.

Въпреки, че той по принцип стои далеч от светлината на прожекторите и медиите, сега с лекота се справи с традиционната фотосесия на клубния фотограф Цветомир Петров. Самото позиране мина безпроблемно, дори палавият пинчер Фреди се укроти в прегръдките на националния защитник.

Очарователните хлапета Ема и Петър обаче не харесаха много своя нов приятел с бяла брада и се наложи красивата Снежанка Ирен да ги омайва и да вземе нещата в свои ръце.

Антон приема много тежко случващото се с клуба и заплахата той да бъде изваден от „А“ група. “Няма да е как иначе.Това е клубът, в който съм отрасъл и на който дължа всичко. Вече 15 години нося оранжевата фланелка.Като малък гонех топките по време на мачовете, виках в агитката, играх за всички формации в школата…Накрая сбъднах мечтата си да съм част от първия тим. Литекс е моят дом, моето второ семейство…“, разпалва се ловчанлията.

„Дано всичко се оправи и продължим да се борим за призовите места.Защо не за титлата и купата на страната? Мисля, че имаме потенциал, понатрупахме и опит…Остава ни да сме по-постоянни в изявите си и да направим по-дълга серия от победи. Не мисля,че отстъпваме с нещо на нашите конкуренти Лудогорец и Левски“, уверен е левият бек на оранжевите.

„Имахме нужда от такива мачове като със „сините“-да покажем характер и непримиримост на терена и извън него. На практика два пъти си ги бихме с по 10 души и можем да сме доволни от завършека на годината. Смятам, че като клуб защитихме достойно името и честта си“, е мнението на Недялков.

Накрая Антон отправи от името на целия отбор на Литекс пожеланията към всички, които подкрепят тима: „Скъпи приятели, клубът ни се намира в труден период, когато имаме най-много нужда от Вашата подкрепа. Очакваме ви на трибуните и нека зедно вървим напред. Нека всички съумеем да запазим магията на Коледната нощ през цялата година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден – една усмивка, едно добро дело, един топъл жест. Бъдете живи, здрави и истински щастливи!“, е искреното пожелание на оранжевия талант.