Ботев и Литекс изиграха добър мач от четвъртия кръг на А група помежду си, и завършиха без победител, след 3:3 на стадиона в Коматево.

Пет от попаденията паднаха през първото полувреме, а целият двубой бе белязан от двуостра и нападателна игра.

Ботев започна само с един чужденец в стартовия състав, докато Литекс бе без Омар Косоко и Джаксън Менди, като последният изобщо не бе в групата.

Вили Вуцов пък разчиташе на Лъчо Балтанов, а другото ново попълнение Алекс Колев се появи като резерва.

Груба грешка на Бумал още във втората минута помогна на Ботев да открие резултата. Бумал буквално сам изведе Иван Цветков на празна врата, и опитният нападател оттам нямаше проблем да вкара.

Божидар Васев пропусна да удвои аванса малко по-късно, а отлична възможност имаше и пред Чунчуков. Лъчо Балтанов обаче го стори, в 26-та минута, като отправи страхотен точен удар, от воле, извън границата на наказателното поле, за 2:0.

Джордан намали изоставането на Литекс, след като Страхил Попов свърши по-голяма част от работата в 29-та минута. Попов напредна по фланга и центрира, като сложи топката на главата на Джордан, който технично я отклони в мрежата.

В самия край на първото полувреме Литекс сътвори пълен обрат. В 43-та минута Страхил Попов изравни, след центриране в наказателното поле, което стигна до него в пеналта.

Защитникът имаше време да си нагласи удобно топката, и да стреля точно.

В добавеното време на първите 45 минути, Ваюши центрира добре за Асприля, и той от два метра нямаше как да пропусне.

Юнес Хамза и Милен Гамаков се появиха на почивката в игра за Ботев, докато слабият Бумал отстъпи мястото си на Александър Цветков.

Играта продължи вихрено и през второто полувреме, с непрестанни атаки към двете врати. Футболистите почти не се задържаха в центъра, и организираха всичките си действия около наказателните полета.

Двете смени на Вуцов дадоха резултат в 68-та минута, и Юнес Хамза се пребори за топката, центрира в наказателното поле, а Милен Гамаков реализира.

По-добрите положения до края на мача се откриха пред Ботев, но Омар Косоко също можеше да се разпише. В 85-та минута Томаш Иршак остави домакините с човек по-малко, след като си изпроси втори жълт картон.

Това обаче не промени ситуацията реално, и "канарчетата" продължиха да атакуват до последно, но резултатът остана 3:3.