Литекс победи Спартак Плевен с 4:1 в контролна среща в Ловеч, в която Люпко Петрович записа неофициален дебют начело на "оранжевите".

Двубоят беше игран пред погледа на съгледвачи от отбора на Лудогорец, с който Литекс играе в събота в среща от първия кръг на А група.

Домакините поведоха с 1:0 още в шестата минута чрез Бьорн Йонсен, който беше намерен непокрит в наказателното поле и прати топката в мрежата на гостите от близо. Те обаче можеха да открият резултата минута преди това, но ударът на Стефан Христов срещна гредата. Плевенчани пропуснаха добра възможност също така след близо половин час игра чрез Николай Ботев.

След почивката Петрович пусна изцяло нов състав за Литекс. В 47-та минута страхотен удар от воле на Александър Георгиев срещна сглобката на вратата на гостите, а при ответната атака отборът на Спартак изравни с попадение на Стефан Христов. От там нататък домакините имаха по-сериозно превъзходство. В 52-та минута Милчо Ангелов изведе отново Литекс напред в резултата, като при първия му удар вратарят изби топката, но нападателят беше точен с добавката. В 74-та минута Георги Минчев беше повален в наказателното поле на Спартак и сам реализира отсъдената дузпа за 3:1. Ловчанлии пропуснаха и още няколко добри възможности да увеличат преднината си.

Крайното 4:1 оформи младокът Александър Георгиев, който се възползва от отличен пробив и центриране на Иван Горанов./БТА