Литекс постигна изключително трудна победа с минималното 1:0 срещу Локомотив Пловдив в мач от 22-я кръг на А група, който се игра на стадиона в Ловеч. Единственото попадение в срещата отбеляза Илия Миланов в първата минута на добавеното време на срещата. „Оранжевите“ имаха надмощие през целия мач, но направиха много пропуски пред вратата на Йордан Господинов.

Литекс започна вихрено мача и можеше да поведе още в 1-та минута, когато Бьорн Маарс пусна много хубав извеждащ пас към Кирил Десподов, който се измъкна от Радослав Димитров и излезе сам срещу Йордан Господинов, след което стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Локомотив Пловдив. 

Спас Делев стреля от дъгата на наказателното поле на Литекс в 12-та минута, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Винисиус.

В 20-та минута Бьорн Маарс направи добър пробив и излизаше сам срещу Йордан Господинов, когато сбърка и се спря. Все пак Пауло Регула стреля, но в аут. В 34-та минута последваха два пропуска на Данило Асприля, който не успя да се възползва от паса на Кирил Десподов.

Второто полувреме бе още по-скучно, а положенията почи липсваха.

В 75-та минута Данило Асприля овладя топката в наказателното поле на Локомотив, след което намери Кристиан Малинов, а той стреля от чиста поизиция, но неточно в аут. 

Единственото попадение в срещата падна в първата минута на добавеното време на мача, когато Пауло Регула центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Илия Миланов засече топката с глава и я изпрати в долния десен ъгъл на вратата на Йордан Господинов. 

След този успех Литекс се изкачи на трето място във временното класиране преди останалите мачове от кръга. Ловчанлии имат 39 точки. Локомотив Пловдив е девети с 20 точки.