Част от играчите на Литекс показаха, че за тях няма тайни във футбола, независимо дали се изявяват на зелен килим или в обстановка, приличаща на пустинен пейзаж. Подобна картина в момента е теренът на Градския стадион в Ловеч, където кипи усилена работа около подмяната на тревното покритие.

На път е да приключи втория етап от реновирането, при който бе изградена нова напоителна и дренажна система, позволяваща дори поройни дъждове да не оказват почти никакво влияние върху условията за игра. По този показател на функционалност ловчанлии заложиха на технологии, каквито са инсталирани на най-модерните стадиони в Европа. Скоро ще започне поставянето и на тревата, която е култивирана по немска технология и е съобразена с климатичните особености на страната ни.

Капитанът Страхил Попов и неговите съотборници Васил Божиков, Иван Горанов, Илия Мунин, Румен Руменов и Марин Орлинов лично инспектираха как текат строителните дейности на съоръжението. Без да са дипломирани инженери, те изказаха задоволството си от свършеното досега.

Футболистите направиха и лека загрявка преди интензивните занимания с отбора си.На пясъка те демонстрираха техника и импровизация с коженото кълбо, не му позволявайки да падне четвърт час на земята.Играчите не скриха, че с тази разновидност на футбола често са се забавлявали като деца по време на ваканциите край морето.

Ентусиазмът на оранжевите се ограничи само с жонглиране и леки единоборства, след което те проведоха планираното съботно занимание. В ранния следобед тимът акостира в Тетевен, където ще проведе подготовката си в следващите десет дни.