Аз съм убеден, че Литекс има много голям потенциал, заяви за Гонг главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов. "Проблемът, е че нашите футболисти нямат необходимия опит в момента за да бъдат постоянни в изявите си."

"Това си го говорим всеки ден, но знам че се получава по-трудно. Аз знам, че ние имаме необходимия потенциал тази година да спечелим първенството", добави един от шефовете на лидера в А група.

Той разкри и очакванията си за гостуването на втория в класирането Славия:

"С оглед временното класиране очаквам да стане един добър мач. Двата отбора да покажат, че са едни от най-добрите в първенството. Овча Купел е гостоприемно място за нас в последните 3-4 години. Преди това играехме доста трудно там. Може да звучи клиширано, но нека по-добрият отбор да победи. Нека изходът се реши изцяло с футболни средства!"

Бившият национал коментира и настоящият формат на А група: "Има доста интересни мачове. Всеки може да загуби точки от всеки. Мисля, че това ще бъде по-интересния вариант за българските фенове."

"Има добри отбори и тази година няма изявени аутсайдери. В момента, в който се помислиш за много добър, можеш да паднеш. А от високо се пада най-тежко. Така, че не трябва да се главозамайваме – играем мач за мач и гледаме напред!"

"Разбира се, че ЦСКА ми липсва в А група. И мисля, че не само на мен. На всеки един фен на футбола. Без значение от какъв цвят е", категоричен бе Стойчо Стоилов.

Той призна, че трудно в Литекс ще се появят нови футболисти до Нова година: "Селекцията винаги е отворен процес, но вече става по-трудно, защото след 15 август трансферния пазар в България затвори. Вече могат да се привличат само свободни агенти и то разтрогнали преди 15 август!"

"Аз съм убеден, че Регекампф е точния човек, който може да изпълни целите поставени пред Литекс. Мисля, че той се е доказал. Мисля, че той добре познава българската действителност. Все пак той е румънец, а манталитетът им е близък до нашия. Разликата с Румъния не е много голяма", каза още Стоилов.

"Имам обяснение защо отпаднахме от Йелгава в Лига Европа, но ще си го запазя за мен и за собственика на клуба", завърши главният мениджър на Литекс.