Наставникът на Литекс Красимир Балъков остана изключително доволен от победата над Хасково с 2:0. Той сподели, че има някои забележки към играчите си, но като цяло се радва от видяното. Ето какво сподели той:

"Задължителна беше победата ни, но и резонна с оглед показаното през 90-те минути. Държахме повече време топката, получиха ни се нещата през по-голямата част от мача, но имаме и доста грешки да поправяме за другите мачове."

"Не може да се каже, че сме пестили сили. Отвън може да изглежда така, но не беше точно така. Мачът не беше толкова лек, колкото изглеждаше отвън. Вложи се много характер, много заряд, агресия, защото такива отбори трудно се побеждават."

"Забележки имам винаги, в кухнята винаги си коментираме нещата. Най-важното срещу по-малките отбори са трите точки и вкарването на голове. Днес можехме да победим с по-голям резултат, но важни са трите точки."

"Срещу Хасково не мога да ви кажа дали това е Литекс, който искам да виждам. Много важно е, че не получаваме гол вече четвърти мач. Това се дължи на добрата ни колективна игра. Че мачът с Лудогорец е различен, е ясно, но ние се настройваме среща за среща."

"Вратарят ни си изпълни много добре работата, отрази много сложен удар. Много съм доволен от него, макар да направи една детинска грешка. На него тези неща му се прощават, защото е на вратата за първи път", сподели Балъков.