Капипанът на Литекс Страхил Попов призова своите съотборници бързо да преглътнат разочарованието от загубата с 1:3 от Берое и да се съсредоточат за оставащите два шампионатни мача – домакинство срещу Лудогорец и гостуване в София на ЦСКА в последния кръг.

В Стара Загора играчите на Красимир Балъков имаха игрови превес в голяма част от срещата, ала въпреки че бързо заличиха ранния откриващ гол за домакините, допуснаха загуба, която не влизаше в плановете им.

„Хубаво беше, че изравнихме, но играта беше доста равностойна и наши глупави грешки доведохат до тази злощастна загуба. Този мач беше много важен за нас“, коментира Попов.

„Доминирахме, но футболът е игра на голове. Когато изпускаш такива положения, каквито ние пропуснахме, после те наказват. Трябва да се вкарват такива ситуации, защото иначе ще страдаш.“

„Предстоят ни два финала, особено вкъщи срещу Лудогорец. Трябва всички да разберат колко важен е този двубой, защото той горе-долу ни решава годината.“

„Надявам се да има феърплей до края, все пак всеки говори за това, че първенството било едва ли не корумпирано и всичко се знаело. Надявам се сега отборите да опровергаят това нещо и да покажат честна игра“, допълни Попов.