Футболистът на Литекс (Ловеч) Данило Асприля иска да се докаже в българското първенство и да постигне успехи с "оранжевите". Колумбийският халф се разписа за ловчанлии при загубата с 1:4 при гостуването срещу шампиона Лудогорец Разград в мача от "А" група миналия уикенд.

"Чувствам се щастлив и съм доволен, че играя в играя в Европа и конкретно в България. Трупам безценен опит и съм мотивиран да покажа всичко най-добро от себе си. Вече свиквам с обстановката тук, но езикът е труден. Говоря на английски или на испански с моите съотборници. Българският ми е доста труден и имам преводач. Хубаво е, че треньорът (Красимир Балъков) знае испански и португалски", заяви Асприля пред колумбийско радио.

Полузащитникът чувства подкрепата на своя сънародник и съотборник в Литекс - Уилмар Джордан. Асприля поддържа връзка и с футболистите на Лудогорец (Разград) Брайън Ангуло и Себастиан Ернандес, които също са колумбийци.

"Хубаво е, че двамата с Джордан сме титуляри. Приятели сме и извън терена. Важно е, че той вече беше пристигнал в България, когато дойдох и аз. Двамата (Ангуло и Ернандес) са много добри футболисти и Лудогорец разчита много на тях. Може би в бъдеще в България ще дойдат още колумбийски футболисти", добави 25-годишният Асприля./БТА