Литекс отново направи своя трансферен удар. Отдавна, ама много отдавна български клуб не бе продавал свой играч директно в клуб от голямата тройка на португалското първенство. Това вече е факт. Симеон Славчев е част от Спортинг Лисабон. Отборът, от който тръгна към големия футбол актуалният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо. Ако трябва да го опишем с две думи – огромен клуб. Ако трябва да опишем по същия начин и случилото се в понеделник вечерта отново ще използваме две думи – грандиозен трансфер.

Тихо и кротко ръководството на „оранжевите” показа, че е номер едно когато става дума за трансфер на свои играчи в големи клубове. Започна се от Станислав Манолев в еврошампиона ПСВ Айндховен. Миналото лято Георги Миланов бе продаден на носителя на Купата на УЕФА ЦСКА Москва, а преди дни Симеон Славчев вече е част от 18-кратния шампион на Португалия. Няма как да не е впечатляващо!

В Литекс трябва да са още по-доволни и от факта, че последните два трансфера са на момчета израснали в Академията. И доволно да потриват ръце през есента, когато стартира Шампионската лига. Защото Жоро Миланов и Мони Славчев ще бъдат най-добрата реклама за работата на хората в Ловеч. 

Всъщност там отдавна разбраха, че да биеш тъпана без да имаш покритие не е най-доброто решение. На този етап Литекс няма потенциал да играе в Шампионската лига, но пък поне има такъв да се рекламира подобаващо там. Поне на този етап това е положението. И поне на този етап в българския футбол е по-печелившо да не надуваш много-много фанфарите като „Шампионска лига на всяка цена” и „10 млн. евро за играч”. Просто фактите са категорични.