Преди седем дни Левски беше сринат със земята. Напълно заслужено след позорната загуба от ЦСКА. „Червените“ полетяха във въздуха. Стойчо Младенов дори стигна до парламента, за да получи овации. Вероятно някой го е накарал да приеме тази визита, но беше малко прекалено. Във футбола обаче нещата се променят бързо. Трябва да работиш, да си търпелив и най-вече да спечелиш в следващия кръг.

След последните срещи от елита половината Пловдив е доволен, а другата – не. Локомотив надминава и най-смелите очаквания, Ботев очевидно изживява някаква лека криза. Оказа се, че Тодор Неделев е изключително важен за „канарчетата“, но Стоилов ще трябва да се оправя без него, заради контузията и трансфера в Майнц. Днес положението е такова, но идва следващият кръг.

Едно от важните събития през миналата седмица бе треньорската рокада в закъсалия тим на Славия. Радуканов не успя да вдигне отбора след напускането на Асен Букарев. Малко в страни от всичко остана, че „белите“ са се разделили и с Валентин Захариев. Отличен треньор на вратарите, може би, най-добрият в България. Понякога във футбола има и логика. Славия падна след две груби вратарски грешки, които допусна Георги Петков.

Титлите се печелят от най-постоянните отбори. На този етап такива са Литекс и Лудогорец. Шампионите сякаш са класа над всички. Преди седмица обаче бяха развенчани от „оранжевите“. Момчетата на Стойчо Стоев не се смутиха и взеха своето в Лига Европа, а и в рутинната среща с Любимец.

Първенството е интересно, а тепърва ще става още по-любопитно. Ситуацията може да се мени бързо. Най-хубавото е, че следващият кръг идва. Остават часове...