Вътре, вън, вътре, вън – това са думите на 23 декември 2015 година – за сега. 

Думи, които ще се чуват след 15 часа в сградата на БФС на ул. „Иван Асен“. Решава се бъдещето участие на Литекс в А група. За първи път от  6 месеца насам Изпълкомът се събира и ще трябва да вземе важно решение. След заседанието думата на 23 декември ще бъде само една. Очакваме да я разберем.

Да! По всички закони такова решение не е в компетенцията на този комитет, след като комисиите се изказаха, но в българския футбол всичко е възможно. Ясно е, че ще има гласуване. Ясно е, че има два лагера и съответните лобита. 

Също така е ясно, че гласуването няма да бъде единодушно, както бе решението на Дисциплинарната комисия. Ясно е, че заседанието ще е тежко, а обявяването на решението още по-тежко.

Ако след днешното заседание Литекс остане в А група то моментално членовете на двете комисии – Дисциплинарна и Апелативна трябва да подадат оставки, тъй като работата им ще изглежда безмислена, а и ще отвори вратите за други подобни изцепки.

Ако властимащите в БФС потвърдят решението на комисиите и изхвърлят Литекс от А група, то тогава със сигурност нивото на елитната ни дивизия ще падне. Няма да го има един силен отбор. Това решение ще е в ущърб на развитието на българския футбол.

Патова ситуация. Решение със сигурност ще има, а след него ще има и недоволни. Не е изключено да има и скандали с последващи медийни нападки от една или друга страна. 
Изводът е един – в българският футбол отново е весело. Почивка няма дори около празниците.