Близо една третина от футболния сезон в А група измина, а много хора продължават да се чудят на временното класиране! И най-вече на отбора намиращ се на върха! Литекс обаче съвсем заслужено е на това място и оттук нататък всичко е в ръцете на Златомир Загорчич и футболистите му да го защитят докрая.

В Ловеч на този етап думата „титла” е абсолютно табу и това май е най-правилният ход от страна ръководството на ловчанлии. Отборът е съставен от млади момчета, на които напрежението в преследването на такава цел може да им дойде отгоре. Още повече, че сега нещата се получават отлично. Отборът играе освободено, с настроение и самочувствие. Много „видни” специалисти побързаха да огпишат Литекс и Загорчич след загубата им от ЦСКА на "Армията". Която всъщност е единствената за ловчанлии от началото на кампанията! Както винаги в България сме свикнали да издаваме крайни присъди след един мач.

Хубавото е, че в Литекс не им обърнаха внимание, оставиха треньора да работи спокойно и успехите не закъсняват. Всъщност за да не издаваме присъди след 15 мача, ще изчакаме да видим как ще се представят „бебетата” на Заги в следващите 2 гостувания - на Ботев и на Левски. Мачове, които могат да дадат ясна представа на какво е способен младия състав на Литекс в плейофите на първенството.

Иначе „оранжевите” взеха с отличен първия си голям тест – гостуването на евробоеца и шампион Лудогорец. В Разград Литекс намигна на шампионската титла, скоро ще разберем дали ще я погледне с широко отворени очи.