"Лауренциу Регекампф поема Стяуа Букурещ от днес", твърди президентът на румънския футболен гранд Джиджи Бекали за местното издание "Газета Спортурилор".
Регекампф в момента е старши треньор на българския Литекс. 

"Той ще бъде представен официално и ще води тренировката на отбора. Лауренциу има договор с друг клуб, но не можа да отхвърли моята оферта. Не искам да давам детайли, но той вече е на разположение на Стяуа. В 10.00 часа ще бъде на тренировката", каза Бекали. 

Регекампф ще замени на поста Мирел Радой, който подаде оставка в понеделник след загубата с 0:1 от Астра за първенство. С него ще работят и помощниците му Тони Петре и Кристиан Цермуре, треньорът на вратарите Флорин Тене и кондиционния специалист Томас Нойберт. 

"Исках да взема треньор, който познавам и се е доказал в Стяуа", каза още Бекали. 

Регекампф изведе Стяуа да две титли в периода 2012-2014 година и до една Суперкупа на страната. Под негово ръководство отборът записа и успешно представяне в Европейските клубни турнири. 

Той пое Литекс в началото на август на мястото на Люпко Петрович. В 17 официални мача ловчалии записаха 8 победи, 7 равенства и 2 загуби, като в момента заемат третото място в "А" група на 2 точки зад лидерите Лудогорец и Левски.

В следващия си двубой Литекс играе с шампиона Лудогорец в събота, 5-и декември./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS