Литекс победи Дунав Русе с 4:2 в двубой от 1/8-финалите в турнира за Купата на България. За "оранжевите" точни бяха Данило Асприля, Арсенио и на два пъти Георги Минчев, за гостите точни бяха Ненов и Йордан Димитров, а Ненов се отчете и с греда през втората част.

Домакините започнаха добре мача и атакуваха опасно в първите минути на срещата. Асприля, Йонсен и Арсенио тормозеха бранителите на Дунав. 

Русенци отвърнаха с атака на Будинов, но той се засуети и атаката пропадна. В 18-ата минута Асприля стреля опасно, а три минути по-късно Арсенио отправи удар с глава, но бранител на Дунав изчисти кълбото от голлинията.

В 24-ата минута Асприля стреля отдалеч, Антонов парира удара, а топката се удари в гредата.

Пет минути по-късно Асприля откри резултата с удар от два метра, но Дунав се добра до равенството с попадение на Юлиян Ненов, който довкара топката във вратата на Баривиера, след като Раденцов стреля добре от пряк свободен удар.

През второто полувреме домакините от Литекс решиха изхода на мача с две попадения в 63-ата и 66-ата минута като Минчев беше точен на два пъти.

Гостите от Дунав отговориха с греда на Юлиян Ненов, който нацели гредата в 74-ата минута.

В края на двубоя Арсенио оформи реализира в 88-ата минута нов гол за домакините след като комбинира с Недялков и направи резултата 4:1, а в добавеното време Йордан Димитров фиксира и крайния резултат, след като реализира второ попадение за Дунав.