Българският футболен съюз отказа да сключи арбитражно споразумение и с Литекс, след като направи същото и с Левски. "Оранжевите" обаче могат да отнесат въпроса към Спортния арбитражен съд в Лозана.

„Днес 03.02.2016г. БФС отказа да подпише арбитражно споразумение с "ПФК ЛИТЕКС-ЛОВЕЧ" АД. Предвид формулировката на отказа и по-конкретно точка 2, процедурите по защита на интереса на ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ АД продължават пред няколко инстанции, включително и Спортния арбитражен съд в Лозана“, написа адвокат Радостин Василев в страницата си в социалната мрежа Facebook, като публикува и снимки на документа получен от футболната ни централа.

Напомняме, че в края на януари от Литекс пратиха до БФС предложение за сключване на арбитражно споразумение, с което казусът с изваждането им от А група да бъде отнесен към Арбитражния съд в Лозана.

В писмото до Литекс адресирано до Трифон Попов се казва:

„Правната възможност, ако клубът прецени това за необходимо, за директно обжалване на решение на Спортно-техническата комисия на БФС от 22.01.2016г. пред Спортния арбитражен съд в Лозана, Швейцария, в установения за това срок произтича непосредствено от Устава на ФИФА, поради което не е необходимо допълнително споразумение за това. ПФК Левски София вече е признал юрисдикцията на този арбитражен съд в посочената в т.1 писмена декларация.“

И още:

„В заключение следва да се посочи, че случаят с напускането на терена от отборът на ПФК Литекс Ловеч е разгледан от две независими комисии – Дисциплинарната комисия и Апелативната комисия, които са постановили своите решения. Избраната с решение на ИК на БФС нова независима 7-членна комисия даде категорично становище, че спорът е приключен в съответствие с установените в БФС процедури. Посочените факти дават основание за ясния извод, че случаят е обсъден от всички възможни страни и ПФК Литекс Ловеч е получил всички възможности за защита.“

източник: facebook.com/vasilev.cska

източник: facebook.com/vasilev.cska