Ситуацията около Литекс и статутът им в А група придоби поредния си куриозен оттенък при заминаването на отбора за зимна подготовка в Испания. Рано тази сутрин новият наставник на тима Любослав Пенев и момчетата му излетяха от летище София, като защитникът Антон Недялков разкри целите пред тима за пролетта – титла в А група и спечелване Купата на България.

Както е известно, Изпълкомът към Българския футболен съюз потвърди изключването на „ловчанлии“ от футболния ни елит заради скандалното напускане на двубоя срещу Левски от 20-ия кръг, като резултатите им до момента се анулират. Ръководството на „оранжевите“ веднага обяви, че ще обжалва решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана, като не липсваха и нападки към „сините“ за оказания политически натиск от тяхна страна.

И докато столичани обещаха ответна реакция заради атаките, тази сутрин новият треньор на Литекс Любо Пенев събра тима си за полет до Испания. Специалистът отказа да коментира какви са целите, които са му поставени от ръководството, като се оправда с ранния час.

„Нека да оставим някои въпроси за по-нататък. 5 часа сунтринта не е подходящо. Пътуваме за подготовка с много мачове, това е по-важното. Има неща, които ще ги разберем в най-скоро време. Ще видим. Нямам толкова информация. Може би искате да знаете повече, но аз самият не искам да ви кажа повече“, каза той.

Доста по-интересен събеседник се оказа универсалният бранител Антон Недялков, който разкри, че бившият собственик Гриша Ганчев лично е уверил футболистите, че тимът ще остане в А група. На въпрос дали при това положение шампионската титла остава цел, защитникът лаконично сподели: „Да, и Купата трябва да вземем също.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS