Българският футболен съюз излезе със становище във връзка със скандала, който се разигра на стадион "Георги Аспарухов" по време на мача между Левски и Литекс от 20-я кръг на А група. От родната централа обявиха, че отговорните лица ще бъдат наказани съгласно Дисциплинарния правилник.

Вадят Литекс от А група?

Припомняме, че в края на първото полувреме главният мениджър на тима от Ловеч Стойчо Стоилов слезе на пистата и извади отбора. Цялата драма се разигра, след като Рафа Перес удари без топка Мигел Бедоя в наказателното поле на гостите и бе изгонен с червен картон, а реферът отсъди дузпа.

Ето и пълния текст на съобщението, което се появи на сайта на БФС:

"Във връзка с инцидентите довели до прекратяването на двубоя между Левски (София) и Литекс (Ловеч) от 20-тия кръг на „А“ ПФГ, Българският футболен съюз уверява обществеността, че в най-кратки срокове случилото се на стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде внимателно разгледано от съответните комисии. Отговорните лица за скандалната развръзка ще бъдат наказани според Дисциплинарния правилник. Българският футболен съюз изразява съжалението си от възникналите скандални действия, довели до грозните финални сцени на срещата и напомня, че всеки един клуб трябва да носи отговорност за решенията си, както на терена така и извън него".


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS