Старши треньорът на Берое Александър Томаш коментира трансфера на Камен Хаджиев в Академия Пушкаш. Специалистът заяви, че защитникът е продаден при изгодни за клуба условия и заяви, че добрите футболисти, които искат да направят трансфер в чужбина, са добре дошли на стадион „Берое“.

Наставникът говори след контролата с Ботев Гълъбово и непосредствено преди заминаването за лагера в Белек, Турция.

Той също така направи кратък коментар и за каращите проби при заралии футболисти и за ситуацията около капитана Мартин Райнов. Както е известно, халфът бе спряган за трансфер в Левски.

„Това, което търсихме, го постигнахме през седмицата. Много съжалявам, че тренирахме само на изкуствен терен, но такива са условията в България. Най-важното за мен е, че футболистите са здрави. Търсехме само позициониране и държане. Използвахме много момчета от школата. Опитват се, има много неща да учат, но всеки ден трябва да се израства. Доволни сме. Резултатът не ни вълнува“, започна Томаш.

„В Турция ще наблегнем на футбола. Това е важно и мен това ме вълнува. Ще се опитаме да играем футбол“.

„Групата е обявена. Четирима юноши ще вземем – Стоян, Никола, Надим, Валентин. Искам да видя само как е Надим, защото имаше някакъв проблем, но мисля, че всичко ще е наред. Постоянно ще взимаме хора да тренират с нас, с 5 заминаваме за Турция. Не зависи обаче от нас, а от тях. Те трябва да хванат шанса. Очаквам нови попълнения, но не на всяка цена“, категоричен бе специалистът.

„Майлсон ще продължи пробите, а и Камара пристигна днес. Двама ще бъдат на проби. Мисля, че всичко е наред с Никита, който трябва да подпише. Той пътува с нас. Това са нещата“, внесе яснота треньорът.

„Камара е външен играч, правата му доскоро са били в Интер. Радвам се, че успяхме да го уредим да дойде на проби. Като визитка е добре, но има неща, които не ми харесаха, но в Турция мисля, че ще видим всичко“.

„Всеки търси футболисти и Гуардиола дори го прави, просто манипулира мнението“.

В изминалите седмици имаше много слухове, че капитанът на заралии Мартин Райнов ще премине в Левски. Томаш направи коментар и в тази насока:

„Райнов е футболист на Берое към днешна дата“.

„Футболът е бизнес. Над мен има хора, които вземат решенията. Офертата за Камен Хаджиев е на такова ниво…Извадете ми последно централен защитник къде и за колко и продаден, и тогава може да говорим. Нещата стават. Той се развива, за мен важно е желанието на самия футболист. Към много наши играчи има запитвания, ние се опитваме да им обясняваме какво искаме да правим, но както казва Гуардиола, че не иска футболисти, които нямат желание да са в Сити, така и аз не искам такива, които не искат да са част от Берое“.

„Това, че продаваме, това е добре и за мен като треньор, и за екипа. Работим и развиваме. Добри футболисти, които искат да заминат в чужбина, да заповядат в Берое“, завърши Томаш.