Старши треньорът на Верея Александър Томаш сподели след загубата с 0:1 от Славия, че отборът му не е показал и 30% от способностите си.

Славия отпразнува рождения си ден с победа

"За Верея нищо не се обърка. Обърка се това, че имаше громно напрежение, залогът кой да бъде на второ място в групата и навръх празника на Славия, опитността на самия клуб надделя в един определен момент и ни излъгаха. Може би и умората, която се натрупа в нашия отбор, към края си пролича", заяви Томаш.

"Чисто спортно-техничски не мога да кажа, че Славия са ни надиграли. Честитя им победата, но ние няма да се предадем."

"Знам, че това, което днес показахме като продукция, не се доближава и на 30-40% от това, на което сме способни."

"Първият проблем беше, че допуснахме да губим единоборствата, вторият проблем, че нямахме тази скорост, която искахме да имаме. Умората си пролича, понякога искаш, но организмът не е подготвен по най-добрия начин."

"Моето мнение е, че не е предрешена борбата. Ако питате другата страна, не съм убеден какво ще е тяхното мнение. До последно този проект, котйо е Верея, трябва да се опитаме да бъде успешен. Ако беше лесно, може би щяха да са някои други хора."

Относно предстоящите мачове от полуфиналите за Купата на България с Ботев, Томаш коментира:

"Ако питате мен лично, желанието ми е отборът да се стабилизира и спаси в Първа професионална лига, купата е бонъус за нас. Играем мач за мач, направихме доста добър мач преди 3 дни, успяхме да реагираме, но в този сгъстен цикъл имам идея, че ще направим най-доброто и ще излезем с чест от тези мачове."

"Не говоря за резултата като цяло, желанието, себераздаването, потискането на собствените качества в името на целта, когато това се случи, тя победата си идва сама."

А дали е получил съвети за добро представяне за Купата от своя добър приятел Христо Янев? "Просто след финала аз му писах съобщение и той ми прати, че изживяването е неописуемо. Всеки човек иска да печели трофеи, но тези неща идват подплатено, трябва да има цел, логика и да се следва това нещо, за да има развитие."