Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов разкри името на първия нов футболист в тима през зимната пауза. Това е бившият нападател на Пирин Благоевград Ндуйе Муйеци. Босът на русенци разкри, че двете страни са подписали своя договор днес.

„Ако не броим трансфера на Христофор Хубчев през сезона, това е първият ни трансфер. Днес подписахме с Ндуйе Муйеци. Познавате го от престоя му в Пирин. Гледам да реализирам това, което искат Ивайло Петков и Веско Великов. Те искат да увеличат атакуващата мощ, а моята задача е да намеря футболистите“, коментира Симеонов.

„При нас много трудно се осъществяват трансферите заради по-скромните финансови условия, които предлагаме. В общи линии обаче, като че ли засега нямаме празен ход. За момента запазваме основните си играчи. Няма нищо конкретно като оферти. Преговаряме за двама-трима от нашите играчи, но наистина нещата са в сферата на телефонни разговори и кореспонденция по мейли, така че няма смисъл да занимаваме обществеността с това“, продължи той.

Симеонов разкри каква е ситуацията и със стадиона на Дунав, чийто тим трябва да играе домакинските си мачове през пролетта в Русе.

„За съжаление трябва да отговоря с клише, но това не е от моята компетенция. Знаете, че Министерството е възложило поръчките на фирма. В момента тя изпълнява обекта. Уверенията от нея са, че първият мач от пролетния дял от шампионата ще го играем в Русе. За съжаление обаче мачът ще бъде без публика, защото тъпим наказание, наложено от Българския футболен съюз“, каза шефът на Дунав Русе.