Литекс стартира с хикс участието си в Б група. "Оранжевите" направиха нулево реми в Разлог срещу местния Пирин, но определено могат да съжаляват за изпуснатите 3-4 отлични положения, както и за една ударена от Горанов греда.

Литекс запона активно мача и набързо създаде две отлични положения. В 5-ата минута Иван Горанов с техничен и силен удар от фаул нацели напречната греда. Малко след това Милчо Ангелов хитро изведе Десподов зад гърба на отбраната и той се опита да прехвърли вратаря, но топката излезе в аут. Гостите създадоха някакво напрежение след разбърквания и опит за контри пред вратата, но оранжевата защита се справи.

Ловчанлии продължиха до края на полувремето да имат игрово и териториално надмощие, но не успяха на няколко пъти да завършат с точен удар или центриране атаките си. В 39-ата минута се наложи стражът Александров да проявява рефлекс при опасен удар с глава на Василев. В ответната атака Малинов стреля над гредата, а малко по-късно шут на Никола Колев профуча край левия стълб.

В 50-ата минута Малинов центрира към Десподов, който би с глава, но Дебърлиев предвидливо излезе и спаси. Две минути след това Бумал намери Ангелов, той подаде в пеналта, но с дружни усиля домакините изчистиха.

Девет минути по-късно отлична възможност се предостави пред Милчо Ангелов. Таранът напредна и стреля, но на сантиметри пикрай страничната греда. Наставникът Пенев потърси освежаване на атаката и пусна в игра офанзивните Диого Виана и Густаво Кулма.

В 75-ата минута Милчо Ангелов се размина „на косъм“ с гола след центриране на Горанов отляво. В 83-ата минута ловчанлии се засуетиха в наказателното поле кой да отправи удар към вратата и бранителите на Пирин изчистиха.

В 85-ата минута Бумал изведе резервата Шопов, но Дебърлиев прояви хладнокръвие и спаси диагоналния му удар. После Густаво Кулма отправи опасен и топовен шут, но вратарят на Пирин отново реагира с рефлекс.

Пирин Разлог – Литекс 0:0

Пирин Разлог: Дебърлиев, Предев, Василев, Руйчев, Газиев, Ангелов, Игнатов, Стоичков, Аджов, Чандъров, Тончев

Литекс: Александров, Недялков, Станоев, Цветков, Горанов, Бумал, Малинов, Колев (58′ – Диого Виана), Арсенио (58′ – Кулма), Десподов (73′ – Шопов), Ангелов