Наставникът на Литекс Златомир Загорчич изрази своето умерено задоволство от постигнатата победа над сръбския гранд Партизан. Белградският клуб, който в последните 10 години триумфира 7 пъти с титлата в страната си, бе надигран от ловчанлии с 3:2 след два гола на Станислав Манолев и един на Момчил Цветанов.

„Наистина престижно е да победиш Партизан, но това не ни дава специални поводи за   някаква еуфория. Това бе една контрола и за мен важна бе играта ни и тактическата дисциплина. Стана оспорван двубой, в който момчетата подходиха много отговорно и оползотвориха своите положения. Изпуснахме и още две отлични ситуации да вкараме, но като цяло се представихме добре. Разбира се, има върху  какво да наблягаме и усъвършенстваме, затова няма как след  една победа да се успокояваме. Предстои ни още работа“, заяви старши-треньорът Загорчич.

Той поясни, че е умишлено е запазил някои от футболистите си, за да не рускува тяхното състояние след завръщането им в строя от контузии. За следващата контрола с Амкар Перм те ще бъдат на линия.