Левски и Литекс направиха истински спектакъл за феновете на стадион „Георги Аспарухов” в дербито между двата тима от 6-я кръг на А група. Левски победи с 3:2 Литекс пред около 8 хиляди зрители.

Литекс започна по-добре мача и можеше да поведе още в 5-та минута, когато Том пусна хубав извеждащ пас към Джерманович, който излезе сам срещу Пламен Илиев и стреля, но вратарят на Левски спаси. Две минути по-късно Райков нахлу в наказателното поле на Литекс, след което стреля, но Виничиус спаси.

Играта на ловчанлии бе по-добра през първия четвърт час на мача, а в 8-та минута Занев насочи топката в долния десен ъгъл на вратата на Левски, а Пламен Илиев плонжира и изби топката в корнер. В 10-та минута Старокин центрира в наказателното поле на Литекс, където Виничиус плонжира доста рисковано и не успя да се намеси убедително, топката попадна на крака на Арс, а след това излезе в аут.

Левски поведе с 1:0 в 12-та минута, когато Тасевски стреля от границата на наказателното поле на Литекс и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Виничиус.

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев извърши две принудителни смени в 18-та минута, когато Христо Янев бе заменен от Мирасема, а Йеленкович от Руменов.

Левски заигра по-добре и в 26-та минута Калво центрира в наказателното поле на Литекс, след което топката бе избита и попадна в Йовов, който стреля, но в аут.

Литекс извърши трета принудителна смяна в 27-та минута, когато Пламен Николов влезе на мястото на Бодуров.

Левски удвои своята преднина в 43-та минута, когато Райков стреля отдалеч, след което топката рикошира в крака на Итуа и влезе във вратата на Виничиус.

В края на първото полувреме се стигна до разбърквания в наказателните полета на Левски и Литекс, но не се стигна до нищо по-опасно.

Футболистите на Литекс започнаха по-силно второто полувреме. В 55-та минута Том подаде към Миланов, който комбинира с Джерманович, а той отблизо вкара за 2:1.

Дарко Тасевски можеше да се възползва от неразбирателство в защитата на Литекс в 59-та минута, но след удара на македонеца топката излезе в аут.

Том центрира остро в наказателното поле на Левски в 62-та минута, но Грийн изби топката в корнер, след който не се получи нищо опасно.

Литекс успя да изравни резултата в 71-та минута, когато Занев центрира в наказателното поле на Левски, където Жос бе оставен непокрит и с глава прати топката във вратата на Пламен Илиев.

Левски отново излезе напред в резултата в 74-та минута, когато Гаджев стреля от около 20 метра и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Виничиус за 3:2.

В края на мача футболистите на Литекс се опитаха да вкарат изравнително попадение, но не успяха.

Левски излезе на трето място във временнното класиране с актив от 15 точки, колкото има и втория Черноморец. Литекс заема пета позиция с 13 точки.

Левски: 23. Илиев, 2. Мюлдер, 3. Грийн, 55. Милиев, 6. Старокин, 45. Гаджев, 10. Йовов (к), 11. Райков, 22. Тасевски (30. Балтанов 90+3’), 8. Калво (17. Младенов 59’), 9. Арс (19. Иван Цветков 78’).

Литекс: 31. Виничиус, 3. Занев, 5. Итуа, 6. Жос, 33. Бодуров (22. Николов 27’), 21. Цветков, 23. Йеленкович (к) (19. Руменов 18’), 17. Миланов, 7. Янев (11. Мирасема 18’), 8. Том, 14. Джерманович.