Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков заяви след нулевото равенство срещу Лудогорец за Купата на България, че е доволен от резултата в Ловеч.

„Може да се каже, че горе-долу мачът беше еднакъв с миналия за първенство. Този път обаче Лудогорец не дойде с това самочувствие. Явно първият мач им се е отразил добре и играха много силен футбол. Успяхме да се противопоставим. През първото полувреме имахме възможности, през втората две контри атаки. Нашата цел бе да не допуснем гол“, коментира Балъков след 0:0 в Ловеч.

„Искахме да направим изненада, докато сме свежи. Сменихме четирима футболисти, които бяха по-свежи. Искахме да подразним Лудогорец в началото. Мисля, че първото полувреме се получи доста добре. С времето се видя, че Лудогорец бе концентриран и играха това, което могат. Трудно се играе срещу такъв отбор. Доволен съм. Ние разчитаме на всички кадри. В такива седмици всеки може да влезе да играе. Футболистите ми го знаят. Доволен съм от дисциплината и начина, по който проведохме мача. Ние искахме с нашата схема и концепция да победим, но не се получи, но в края на краищата 0:0 ни устройва“, продължи Балъков.

„Идеята беше да се опитаме да ги изненадаме на контраатака и да отбележим гол. Ние винаги играем мач за мач, след като резултатът е 0:0 отиваме в Разград да си търсим шанса. Сега обаче се готвим за Марек“, завърши наставникът на Литекс.