Литекс отпътува с чартър за Унгария, където в четвъртък е срещата-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Дьошгьор. Въпреки загубата с 0:2 в първия мач, ловчанлии демонстрираха оптимизъм преди реванша с унгарците.

Двубоят е в четвъртък от 21.30 часа, но ръководството реши отборът да замине ден по-рано от обичайното при тези срещи.

Клубният автобус дойде на летище „София” минути преди обявения час за излитане на чартъра за Дебрецен. Футболистите и Красимир Балъков демонстрираха добро настроение, въпреки загубите в последните два мача.

Литекс

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Президентът Трифон Попов не бе доволен от загубите срещу Дьошгьор и ЦСКА, но бе категоричен, че старши треньорът Красимир Балъков има пълното доверие на ръководството на Литекс. Той заяви, че мачът-реванш не е отписан и отборът му има някакви шансове.

От футболистите Момчил Цветанов застана пред журналистите и категорично заяви, че обстановката в тима е добра. Той се надява Литекс да стигне до чист резултат, или поне до продължения. Цветанов е категоричен, че Литекс отива за да победи Дьошгьор.

Литекс

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Старши треньорът Красимир Балъков също изрази оптимизъм и обяви, че Литекс отива за реванша с ясната цел да търси своя шанс срещу Дьошгьор. На фона на показаната от Литекс игра, Балъков вярва, че отборът му може да стигне до победа.

Утре Литекс ще направи и официална тренировка на стадиона, където в четвъртък е срещата-реванш с унгарците.

Литекс

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров