Красимир Балъков няма да може да води Литекс в първия мач срещу латвийския Елгава от първия предварителен кръг на турнира по футбол Лига Европа. Старши треньорът на ловчалии има да изтърпява наказание от един мач да не седи на резервната скамейка на отбора и ще гледа двубоя от трибуните.

Литекс ще бъде ръководен от аситентите му Йончо Арсов и Добри Митов. Балъков бе изгонен в мача-реванш срещу унгарския Дьош Гьор при миналогодишното участие на Литекс в турнира.

В Латвия ловчалии ще бъдат и без две от новите си попълнения - колумбиецът Хенри Рохас и португалцът Диого Виана, които все още не са картотекирани за Лига Европа.

В групата за мача не попаднаха и контузените Кирил Десподов и Александър Цветков.

В Латвия Красимир Балъков ще заведе 20 футболисти. Таранът Бьорн Йонсeн страда от вирусна инфекция и едва в последния момент ще стане ясно дали ще може да играе. Петрус Бумал и Антон Недялков, които се възстановяваха от контузии, вече тренират пълноценно и попаднаха в групата за мача.

Тази вечер отборът ан Литекс ще отпътува за София, откъдето утре в 9.00 часа ще лети с чартърен полет за Рига.

Първият мач с Елгава е на 2 юли /четвъртък/ от 19.00 часа бълг. вр., а реваншът на 9 юли от 20.45 на Градския стадион в Ловеч. Той вече е готов след извършения ремонт това лято. Подменени са дренажът, поливната система и вече е положена новата тревна настилка./БТА