Наставникът на Литекс Красимир Балъков прие хладнокръвно новината за отмяната на мача с Верис от Лига Европа. Това стана заради наводнения терен на стадиона в Ловеч след обилните валежи там днес. 

По всяка вероятност двубоят ще се играе утре на Националния стадион в София. Тази опция все още се обмисля, но Бала не иска да поема рискове и по всяка вероятност ще отпътува с отбора за столицата в следващите часове. Легендата сподели мнението си за Гонг. 

"За жалост не можем да контролираме природата. Трябва да се адаптираме по най-добрия и бърз начин и да се настроим за утрешен мач. Това е един от вариантите да играем на Националния стадион, но ако е така, това е една добра възможност." 

"За нас най-важното е да играем на добър терен и да покажем добра игра. За нас най-добрият вариант е да играем в Ловеч, но прогнозите за утре са, че времето няма да е много добро и не можем да вземем риска." 

"УЕФА го е казала ясно - ако утре не се изиграе този мач, ще паднем служебно с 0:3 и никой не иска това да се случи. Играчите са в лагерна обстановка, те са в базата и ще вечерят там." 

"Или днес, или утре рано сутринта пътуваме за София, ако се потвърдят информациите, че трябва да играем там. Стискам палци на Ботев, имат добра преднина, пожелавам им успех, знам, че ще си свършат работата", заяви Балъков.

Наставникът на Литекс се върна и на спомените от 20-годишнината от победата над Германия на Мондиал '94, както и сподели вижданията си за тазгодишния финал на Световното. 

"Има организирано мероприятие за неделя, където ще участват всички наши играчи на Мондиали и ще празнуваме. Стискам палци на Германия, 20 години от живота ми са минали там. Очаквам да видим какво ново са измислили германците и за финала с Аржентина", сподели Балъков пред Гонг.