Португалецът Арсенио ще направи своя официален дебют за Литекс днес. Тази вечер „оранжевите” стартират своята кампания в Лига Европа срещу латвийския Йелгава. 

Първият мач от първия квалификационен кръг на надпреварата стартира в 19 часа на Олимпийския спортен център на Земгале в Йеглава.

Арсенио бе привлечен това лято и на този етап е единственият от новите попълнения на ловчанлии, които имат право да играят за тима. Сънародникът му Диого Виана и колумбиецът Хенри Рохас ще могат да се включат от втория кръг на турнира, ако разбира се Литекс отстрани латвийците.

Снощи „оранжевите” направиха своята официална тренировка на арената на мача днес. Колумбийците Данило Асприля и Рафаел Перес пропуснаха заниманието. Двамата трябваше да пристигнат в базата на тима в Рига по времето, в което техните съотборници вече тренираха. 

Асприля и Перес не пътуваха с тима, а летяха през Варшава заради дипломатически процедури. Колумбийците обаче няма да имат проблеми да започнат като титуляри.

Тренировката на "оранжевите" продължи близо час и половина. В нея се включиха всички футболисти, а наставникът на тима Красимир Балъков заложи на различни тактически упражнения. Легендарният халф няма да може да стои на скамейката тази вечер заради наказание. 

В състава на Литекс няма да има някакви изненади. На вратата ще започне Винисисус Баривиера. Пред него в защита ще действат капитана Страхил Попов вдясно и Иван Горанов - вляво. Двойката централни бранители ще бъде съставена от Рафаел Перес и Васил Божиков. Петрус Бумал и Никола Колев ще играят пред нях като опорни халфове. По крилата за Литекс ще атакуват Данило Асприля – отдясно и Арсенио – отляво. Националът Кристиян Малинов ще действа зад централният нападател Бьорн Маарс Йонсен.

Съставът на Литекс: Винисиус Баривиейра – Страхил Попов (к), Рафаел Перес, Васил Божиков, Иван Горанов – Никола Колев, Петрус Бумал – Данило Асприля, Кристиян Малинов, Арсенио – Бьорн Йонсен