Румънският гранд Стяуа беше забъркан в скандал с уговорени мачове отпреди две години и половина. Прокуратурата в Сингапур разкри, че два мача на европейския клубен шампион от 1986 г. са били уредени в края на януари и началото на февруари 2013 г. 

Тогава грандът от Букурещ беше воден от настоящия наставник на Литекс Лауренциу Регекампф. Засега обаче не се отправят обвинения към играчи и бивши и настоящи ръководители на клуба, а пред властите ще отговарят двама граждани на Сингапур. 

Те са платили общо 42 хил. евро на македонските рефери на двубоите, както и на други свързани с подготовката на срещите македонци, за да бъдат докарани двубоите до желания от тото-мафията резултат. 

Манипулираните мачове на Стяуа са контролите с Динамо Москва и Щурм Грац. В Румъния обаче твърдят, че официални лица от Стяуа са получили по 3000 евро, за да помогнат да се получи търсеният предварително резултат. От клуба категорично отрекоха това.

"Съжаляваме, че името на Стяуа е замесено в подобен скандал. Искаме всичко да свърши максимално бързо и името ни да се изчисти. Ще помагаме с всякакви средства на разследването", обявиха от клуба.