Българският Литекс отстъпи с 1:3 на руския гранд Спартак Москва с футболист номер 1 на страната ни за 2015-а година Ивелин Попов в състава.

Попов се отличи с отлични изяви в проверката, играна в Испания. Той реализира първия гол за Спартак за 1:1, асистира за втория и по-късно бе фаулиран за дузпа, с която руският тим поведе с 3:1. Ивелин Попов получи и жълт картон в 59-ата минута на срещата.

Литекс опита да се противопостави на именития си съперник и поведе с 1:0 в 39-ата минута. Владимир Гранат върна топката към вратаря на Спартак, Бьорн Йонсен пресече подаването и отляво в наказателното поле преодоля Артьом Ребров за 1:0 в полза на ловчанлии. Преди това в 17-ата минута Милчо Ангелов получи топката и опита удар, който обаче бе блокиран от защитник, а малко по-късно Спартак Москва пропусна да открие резултата, след като Куинси Промес стреля в гредата.

Само 4 минути след попадението на Литекс, в 43-ата, Куинси Промес проби отдясно и центрира по земя. Ивелин Попов бе оставен непокрит във вратарското поле и с хубав удар под гредата изравни за 1:1, като не отпразнува попадението от уважение към съперника.

В 52-ата минута Евгений Макеев навлезе на скорост в наказателното поле и получи от Попов. Макеев овладя на гърди топката и хладнокръвно реализира за 2:1 за Спартак Москва.

След грешка в защитата на Спартак, Литекс стигна до добра ситуация, но ударът на Никола Колев не бе достатъчно добър.

В 69-та минута Макеев проби отдясно и центрира, но Недялков изби топката право на крака на Попов. Българинът шутира, вратарят на Литекс Евгени Александров изби, топката отново стигна до Попов, който отново стреля, но Иван Горанов с глава изби от голлинията.

Спартак Москва поведе с 3:1 в 74-ата минута след точно изпълнена дузпа от Куинси Промес. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Ивелин Попов. Александров улови ъгъла, но ударът на Промес бе много силен.

В 80-та минута съдията не отсъди дузпа за Литекс. Виана центрира, топката срещна ръката на Ромуло, който бе в наказателното поле.

Титулярният състав на Литекс: Евгени Александров, Рафаел Перез, Антон Недялков, Емил Петров, , Арсенио Нунеш, Иван Горанов, Красимир Станоев, Никола Колев, Бьорн Йонсен, Милчо Ангелов, Васил Шопов.

Двубоя наблюдава легендата на Динамо Киев и Милан Андрий Шевченко.

Следващата проверка на Литекс в Испания е срещу украинския шампион Динамо Киев на 14-ти февруари.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS