Литекс официално бе обявен за победител в турнира „COPA X 2016″ в Испания, провел се на испанските спортните комплекси “Ла Манга Клуб“ и „Пинатар Арена“.

В тазгодишното издание на надпреварата участваха 10 отбора. За да има равнопоставеност сред тях, регламентът зачиташе резултатите  в само първите им три срещи. По този начин "оранжевите" натрупаха 9 точки, спечелени в 3 последователни победи- срещу Од Гренланд с 2-0, Стрьмгодсет с 1-0 и Динамо Загреб с 3-1, докато ремито с Волеренга не бе включено в статистиката за класиране.

Соченият за един от най-големите фаворити - украинският колос Шахтьор, също се беше устремил към върха, но направи изненадващо нулево равенство с датския Рандерс и остана на 2-ро място със 7 точки, а трети се нареди норвежкия вицешампион Стрьомгодсет с 6т.

Нападателят на Литекс Милчо Ангелов пък оглави голмайсторската листа в турнира. Той отбеляза 3 попадения -две на Од Гренланд и едно на хърватския Динамо.

Организаторите на турнира са се свързали вече с ръководството на Литекс за да уточнят начина, по който те ще получат своята купа на победители.

След лагера в Ла Манга, ловчанлии акостираха  в околностите на Марбея, където ще завършат подготовката си на испанска земя.

В четвъртък от 18.00ч българско време на главния терен на „Marbella Football Centre“  им предстои много сериозна проверка срещу руския гранд Спартак Москва.