Юношите на Литекс, родени 1997/98г. спечелиха Купата на БФС след победа над Черно море с 2:1. В интересния и оспорван финал в Русе, момчетата на треньора Евгени Колев и асистента му Ивайло Станев заслужено надделяха над съперника си след две попадения на нападателя Тонислав Йорданов. Трофеят дава шанс на оранжевите през лятото да играят квалификации и да си осигурят място в новия формат на Шампионската лига.

До триумфа си Литекс стигна след безапелационни победи над Локомотив Сф с 3-1, Ботев 57(Сф) със 7-2 и Лудогорец с 4-1. Сега големият залог в срещата не позволи и на двата тима да покажат най-доброто, на което в действителност са способни, но все пак те държаха интригата до последния съдийски сигнал, а в самата среща имаше немалко положения, мъжки единоборства и най-важното-феърплей.

Под аплодисментите на силна ловешка агитка, капитанът на тима Александър Георгиев вдигна купата, връчена му от кмета на Русе Пламен Стоилов. На срещата присъства цялото ръководство на Литекс, начело с президентът Трифон Попов и спортния директор Стойчо Стоилов, както и треньорът на националната гарнитура в тази възраст Светослав Тодоров.

„Доволни сме, разбира се от всеки трофей в Академията. Това е награда за труда на момчетата и е радващо, че в този нелек мач те се вложиха с характер, старание и себераздаване. Все пак искам да съм обективен, защото купите при нас не са самоцел. Трябва да признаем, че спортно-технически това не бе най-добрият ни мач. Можем много повече, но явно напрежението си каза думата.За нас- най-важно е тези състезатели да с развиват и да заиграят професионален футбол в мъжкия тим на Литекс. Имат талант, качества и потенциал, ние правим всичко да ги усъвършенстваме за да са готови и вече и от тях си зависи колко трудолюбие и упоритост ще влагат ежедневно в работата си. Все още не сме наясно с регламента и формата за участието ни в Шампионската лига, но се надявам да се представим достойно“, заяви наставникът Евгени Колев.