Освен приятните емоции от играта и победата над ЦСКА, феновете на Литекс получиха и допълнителна доза повод за гордост. В почивката на дербито, двете формации на академията, които спечелиха Купите на БФС този сезон, направиха под бурните аплодисменти на публиката почетна обиколка с трофеите. Похвално бе поведението на гостуващата агитка, която също приветства "оранжевите" таланти.

За никой не е тайна,че през последните години ловешката школа е безспорно една от най-силните у нас, а за това свидетелстват не само многобройните успехи на футболния терен, а най-вече собствените кадри в представителния тим, където повече от половината състезатели са рожба на академията.

Този сезон не прави изключение - "оранжевите таланти" отново окупираха върховете. През лятото юношите на Литекс ще се борят с най-силните школи в Европа в турнира за Младежката шампионска лига. Това стана факт , след като отборът на родените през 1997 и 98-ма година футболисти спечели Купата на БФС. До финала те стигнаха след безапелационни победи над Локомотив Сф с 3-1, Ботев 57(Сф) със 7-2 , а на полуфиналите бе разгромен Лудогорец с 4-1. В директния спор за трофея, ловчанлии победиха варненския Черно море с 2-1 след два гола на нападателя Тонислав Йорданов. По-голямата част от играчите в тази формация   станаха и вицешампиони на България в Елитната група до 17 години.

Поредна купа завоюваха и  момчетата, родени през 1999 и 2000-та година, които на финала със смазващо превъзходство надиграха столичния ДИТ с 2-0 след голове на Иван Митрев и Иван Иванов. По пътя към успеха си оранжевите елиминираха Спартак Пл с 4-0, Левски Сф(4-3 след дузпи), Монтана с 10-0 и Берое на полуфиналите с 2-0.

Наред с талантите, нужното признание бе отдадено и на треньорите в академията, които са в основата на тези успехи - Евгени Колев, Ивайло Станев, Николай Димитров, наставникът на вратарите Витомир Вутов, главният скаут Цецо Зеленски и мениджърът на школата Стефан Яръмов.