Юношите на Литекс спечелиха с 1:0  срещу ЦСКА  в поредния кръг на Младежката група.

"Оранжевите" таланти, водени от наставника си Евгени Колев, надиграха съперника си в дербито и го биха за втори път този сезон, а успехът им позволи да се утвърдят на върха в класирането, пише официалният сайт на ловчанлии.

Литекс-ЦСКА

източник: pfclitex.com

Ловчанлии водят с 2 точки аванс пред втория Лудогорец, но имат и мач по-малко, при който трябва да са домакини на Локомотив Пд.

Срещу армейците победата дойде четвърт час преди края след гол на Ангел Здравчев. Крилото вкара с глава след отличен пробив и центриране на Иван Горанов по левия фланг.

Литекс-ЦСКА

източник: pfclitex.com

Преди това Литекс изпусна няколко отлични положения. Преди почивката Армандо Ваюши нацели дясната  греда след перфектно изпълнен пряксвободен удар. Албанецът можеше да се разпише и при добавка след корнер, но ударът му беше изчистен от голлинията.

През второто полувреме играта продължи оспорвано и с остри единоборства, налагайки се играч на гостите да получи червен картон за грубите си фаулове. Талантът Кирил Десподов също можеше да се разпише, но и той удари страничния стълб, засичайки от въздуха пас на Здравчев.

Литекс-ЦСКА

източник: pfclitex.com