Литекс си върна за загубата от Локомотив Сф с класически успех над „железничарите“ в дублиращата група. В Ловеч оранжевите, водени от наставника Евгени Колев, не срещнаха никакви проблеми и спечелиха заслужено с 3:0 дебютната си среща от новото първенство. Двубоят им от 1-ия кръг с ЦСКА преди седмица бе отложен заради ангажираността на 5 момчета в националния тим за Европейското първенство в Унгария. За успеха с по гол и асистенция се отчетоха Момчил Цветанов и Ангел Здравчев, едно попадение добави и бранителят Илия Миланов.

Гостите първи можеха да открият резултата, но останал сам срещу вратаря, нападателят на столичани Преслав Йорданов нацели страничната греда. В 13-та минута зле избита топка от червено-черната отбрана попадна в Ангел Здравчев и той от въздуха с левия крак не сбърка за 1:0.

Последваха няколко изгодни ситуации, създадени след отлични пробиви от ляво на Александър Георгиев, но ловешките нападатели не успяха да поразят мрежата. В 31-та минута капитанът на отбора в този мач Илия Миланов се извиси при корнер и засече с глава центрирането на Момчил Цветанов за 2:0.

След почивката Литекс продължи да доминира, но не успя да вкара още 2-3 удобни положения. В 61-та минута активният по десния фланг Ангел Здравчев проби и нахлу в наказателното поле, а след асистенцията му Момчил Цветанов разстреля с топовен шут вратаря, оформяйки крайното 3:0.

Източник: Официален сайт на Литекс