Юношите на Литекс (род. 1998/99г) станаха вицещампиони в Елитната група до 17 години. "Оранжевите" таланти подпечатаха сребърните си медали с изразителен успех в последния кръг като гости на Верея с 6:0 след два гола на Тонислав Йорданов и по един на Беркай Халил, Георги Търтов, Тонислав Жеков и Добромир Бонев.

Така момчетата на наставника Ивайло Станев окупираха еднолично второто място в крайното класиране със 76 точки. Шампиони станаха връстниците им от ДИТ-София, а трети е ЦСКА.

Ловчанлии финишират като тима с най-стабилната защита в шампионата, допуснала само 25 гола в 34 мача. През сезона те записаха 24 победи, 4 ремита и 6 загуби, отбелязвайки 81 попадения. Повече от половината голове в актива са дело на нападателят Тонислав Йорданов, който стана голмайстор на групата с 41 точни удара, съобщи официалният сайт на ПФК Литекс.

„ Можеше и по-добре, но още през есента направихме някои грешни стъпки и след това бе трудно да компенсираме изоставането си от лидера ДИТ. Като цяло – нелош сезон за нас, в който станахме втори при доста силна конкуренция и неизвестност до последния кръг. Радвам се, че футболистите значително прогресираха и разкриха своя потенциал, а повече от половината ни отбор са национални състезатели в различните гарнитури“, сподели наставникът Ивайло Станев