Дубълът на Литекс завърши сезона с вицешампионска титла и впечатляваща победа над ЦСКА със 7:1. На свой терен оранжевите разгромиха армейците, предава официалният сайт на Литекс.

Ловчанлии изпуснаха още 5-6 положения, веднъж бранител изчисти топката от голлинията. Двата тима се оттеглиха на почивката при 1;1, но през втората част Литекс вдигна оборотите и доминираше напълно.

С хеттрик и  асистенция за успеха се отчете Кирил Десподов, два гола добави и талантът Александър Георгиев, а по веднъж се разписаха Стефан Неделчев и Георги Минчев с атрактивно изпълнена дузпа.

В крайното класиране Литекс финишира на 2-о място, тъй като основният конкурент за върха Лудогорец не допусна изненада при гостуването си в Стара Загора.

„Можехме и да сме шампиони. Смятам, че заслужавахме първото място, но в крайна сметка най-важното е, че използвахме тази група по предназначение, а именно - талантите ни от Академията да усъвършенстват потенциала си и игрово да прогресират. В това първенство няколко момчета впечатлиха с изявите си, привлякоха вниманието на треньорския щаб на мъжете и дори дебютираха в „А“ група. Други пък се утвърдиха като основни фигури и голмайстори в националните гарнитури. Вече понатрупахме рутина от сблъсъците с немалко известни, опитни и титулувани футболисти и дано това е предпоставка бързо да се адаптираме и заиграем успешно в очакващия ни нелек сезон в „Б“ група“, сподели наставникът на тима Евгени Колев.