Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов възнегодува остро срещу съдийството след равенството на „оранжевите” като гост на Берое. Един от босовете на ловчанлии говори за Гонг два дни след 3:3 в Стара Загора: „Не мога да кажа, че съм доволен от равенството, но с оглед на нещата, които се случиха на този мач от странични фактори, мисля че равенството трябва да го броим за успех!”

Стоилов се аргументира за думите си като посочи в детайли грешките на съдийската бригада начело с Никола Попов: „На мен вече ми омръзна да говоря. Явно това е тенденция – да се пречи на нашия отбор тази година. Ограбва се труда на всеки един от Футболен клуб Литекс – както на футболистите, така и на треньорите и на ръководството. След мача с Берое изгледах многократно двубоя и прочетох коментарите за него – никъде не се споменава, че първия гол на Берое бе от абсолютна, очевадна, дваметрова засада! Точно пред страничния съдия! Същият този съдия позволи в края на първото полувреме трима футболисти на Берое отново да бъдат в дваметрова засада. Имахме късмет, че Спас Делев не вкара в тази ситуация. И това, че се прави умишлено, най-малкото боли. И това не е само този мач с Берое. В първия мач с тях в Ловеч загубихме след игра с ръка на Спас Делев преди гола в нашата врата. Става тенденция и това е смущаващото!”

„Тези грешки са очевадни. Ако ситуацията е спорна – например да е на ръба на засадата – ОК! Но при първия гол на Берое говорим за два метра засада! А ситуцията от края на първото полувреме, когато Спас Делев би покрай вратата и въобще не беше отчетена, трима човека бяха в три метра засада. Да не говоря за другите неща! След като поведохме с 1:0 съдията Никола Попов не даде фаул за нас. През второто полувреме може би свири два фаула за нас през цялото второ полувреме! Човек, който разбира от футбол знае за какво става въпрос. Това вече е дразнещо. Явно някой отбор иска на всяка цена пак да стане шампион”, продължи един от босовете на Литекс.

„Относно жалба срещу съдията? Това пак си го говорихме преди един месец. Пускахме жалби и нямаше никаква адекватна реакция от футболния съюз по този въпрос. Според мен първият помощник съдия на мача с Берое (б.р – Георги Тодоров) трябва да бъде изваден доживот заради тези очевадни грешки. Мястото на Литекс във временното класиране не е справедливо, защото ние загубихме много точки точно от такива съдийски грешки”, категоричен бе бившият национал на България.

Той коментира и моментното състояние на Литекс: „Мисля, че се развиваме в правилна посока и от мач на мач вдигаме нивото си. Футболистите вече свикнаха с новите изисквания на старши треньора. Така че това е положителното. Но след всеки мач ако има такива грешки, аз ще излизам и ще ги посочвам. Просто няма по какъв друг начин, щом футболния съюз не взима никакви мерки за това нещо!”

„Радвам се да има повече отбори в челото, защото първенството е интересно. Обаче на нашия отбор се пречи умишлено. И мен ме заболя устата да говоря това. Целите при нас си остават въпреки тези грешки. Аз мисля, че имаме силата и възможностите да спечелим шампионата, въпреки страничните фактори”, завърши Стойчо Стоилов.