Четирима основни играчи на Литекс ще пропуснат последните два мача на ловешкия тим до края на сезона срещу Лудогорец и ЦСКА, това съобщи старши треньорът на "оранжевите" Красимир Балъков.

По думите му той няма да може да разчита на Илия Миланов, Данило Асприля, Кристиян Малинов и Антон Недялков. Под въпрос за утрешното домакинство на шампионите от Разград е Петрус Бумал.

Илия Миланов ще отсъства от терените повече от два месеца, тъй като претърпя операция заради скъсани коленни връзки. Той ще пропусне цялата лятна подготовка и началото на следващия сезон.

Данило Асприля и Кристиян Малинов да с травми от мача в Стара загора, а Антон Недялков изкълчи глезен още преди двубоя с Берое.

Бумал е страдал от вирусно заболяване, което е отшумяло, но все още не е на сто процента готов за игра.

"Имаме доста проблеми, с които трябва да се справим. Разполагаме с кадри, които всеки един момент трябва да се доказват, и какво по-добро от тези мачове с Лудогорец и ЦСКА да го направят. Ще се опитаме да сглобим хомогенен и добър състав", каза Балъков.

Той допълни, че при отсъствието на основни футболисти ще запълни групата за мача с Лудогорец с няколко играчи от втория отбор, като не е изключено някой от тях да започне и като титуляр./БТА