Литекс ще гостува на латвийския Йелгава в четвъртък без младата си надежда Кирил Десподов, който е с контузия, довела до оперативна намеса, съобщиха от клуба. Той е скъсал менискус и се е подложил на операция, като въпросната травма в коляното ще го извади от игра за около месец, а още толкова време ще му трябва да се възстанови напълно.

При това положение старши треньорът на "оранжевите" Красимир Балъков се лишава от една от опциите си за атака. Ловчанлии летят за Латвия утре от Терминал 1 на Летище София за Рига с чартърен полет.

В същото време, Литекс продължава да работи по селекцията и привлече един от най-перспективните играчи от школата на Черноморец. Става въпрос за десния защитник Стойчо Атанасов, който играе и за юношеския национален отбор на България.

Роденият през 1997 г. талант в момента е аматьор, но при подписване на професионален договор "акулите" ще вземат почти максималната компенсация за собствен развит продукт, заложена в нормативните документи, която е 75 хил. лв.

Играчът беше на проби в италианския Виртус Ентела, но в крайна сметка е предпочел да продължи кариерата си при ловчанлии. В началото обаче най-вероятно Стойчо ще играе за втория отбор на Литекс./БТА