Левски победи Литекс с 2:1 на негостоприемния стадион в Ловеч, а двубоят беше част от 11-ия кръг на А група. За Левски точни бяха Белаид и Прохазка, а за домакините Кристиян Малинов. И трите попадения паднаха през първата част. 

За първи път от началото на сезона домакините от Литекс започнаха двубоя само с трима българи в титулярния състав. На стадиона беше и бившият голмайстор на "сините" Антонио Аниете.

Мачът на градския стадион в Ловеч започна с териториално превъзходство на домакините и още във втората минута Арсенио Нунеш отправи силен удар, но топката премина много близо до гредата.

"Сините" изравниха играта, а в 15-ата минута Георги Костадинов падна в наказателното поле на Литекс, но съдията Цветан Кръстев прецени, че няма нарушение, въпреки протестите на гостите.

В 23-ата минута Боян Йоргачевич спаси опасен удар на Йонсен, който стреля след пас на Асприля, пробил по дясното крило. 

В рамките на 3 минути двата тима си размениха по един гол. Първо в 30-ата минута Белаид откри резултата, след като засече центриране на Прохазка от пряк свободен удар, а Кристиян Малинов изравни след перфектна асистенция на Асприля три минути по-късно.

Левски успя да вземе нов аванс в мача, след като в 39-ата минута Прохазка завърши отлична комбинация, след като Бедоя изпълни корнер, Костадинов намери Прохазка и той се разписа с мощен шут.

През втората част наставникът на Литекс Лауренциу Регекампф направи две смени още в 46-ата минута, за да усили състава. През тази втора част двата тима понамалиха оборотите, а играта се понакъса. След като около 30 минути двата отбора не създадоха нищо опасно пред вратите на Баривиейра и Йоргачевич в заключителната част на двубоя ловчалии се хвърлиха да търсят изравнително попадение.

В 79-та минута Кристиан Малинов отправи много силен удар, но топката мина на сантиметри покрай гредата. 

В края на двубоя домакините пропуснаха да изравнят резултата, след като Перес пропусна да изравни резултата. По този начин Литекс загуби за втори път у дома, след като беше надигран и от Берое на домашния си стадион.

Така Левски излезе начело в класирането на А група с актив от 21 точки и 1 точка преднина пред Лудогорец. Литекс е трети с 19.