Отборът на Литекс продължава да бъде непобеден при гостуванията си в А група през този сезон. Възпитаниците на Лауренциу Регекампф направиха 1:1 при визитата си на Черно море във Варна. Това пък е първо равенство за „моряците“ у дома този сезон.

Със спечелената точка ловчанлии се доближиха на две до лидера Левски, който обаче е и с мач по-малко. В този кръг „сините“ гостуват на Берое в Стара Загора. Шампионът Лудогорец, който в момента е трети във временното подреждане, ще гостува на Ботев.

Предвид предстоящото дерби на върха срещу Лудогорец (б.а. - в следващия кръг), наставникът на Литекс Лауренциу Регекампф направи цели пет промени в състава си. Данило Асприля, Кристиян Малинов, Петрос Бумал, Арсенио Нунеш и Рафа Ферес отпаднаха от сметките, което логично доведе до някои тактически промени в редиците на гостите.  

Мачът на стадион „Тича“ започна в спокойно темпо, като в първите минути, двата тима предпочетоха да действат предимно в центъра на терена, Винисиус Баривиейра и Георги Китанов нямаха никаква работа.

Първата добра възможност в мача дойде едва в 18-ата минута, когато Симеон Райков максимално затрудни стража на гостите. Крилото на Черно море получи топката на ъгъла на наказателното поле, обърна се и стреля силно по диагонала, но бразилският вратар на Литекс успя да избие.

В 25-ата минута Курьор за малко не изненада Баривиейра след опит за центриране. Голмайсторът на домакините пробва пас, но топката изписа странна парабола и прехвърли вратаря, но за негова радост коженото кълбо не попадна в рамките на вратата.

Резултатът в мача бе открит само минута по-късно, а в автор на гола се превърна Симеон Райков. Атакуващият футболист на домакините пое топката след изпълнение на тъч, обърна се и с удар от близо 25 метра по диагонала не остави никакви шансове на вратаря на Литекс, въпреки че той докосна топката.

Футболистите на Лауренциу Регекампф имаха сериозни претенции за дузпа в 34-ата минута, когато след далечен изстрел от фаул, топката срещна ръката на защитник, след което Китанов улови. Главният рефер на мача Станислав Ставров обаче не посочи бялата точка.

Литекс все пак стигна до гол три минути преди края на първата част. Бьорн Маарс Йонсе изравни отблизо с глава след центриране отдясно. При гола за „оранжевите“, домакините бяха с човек по-малко на терена, след като защитникът Жиньо получи травма и точно в този момент получаваше лекарска помощ на тъчлинията, а смяна все още не бе извършена.

Двата тима оставиха интригата за последните минути на втората част. Домакините от Черно море имаха няколко отлични възможности да спечелят трите точки в срещата. Първо Симеон Райков бе изведен отдясно и стреля по-диагонала, но топката премина покрай Педро Еуженио, който не успя да я засече.

В продължението на срещата Тодор Паланков не успя да отправи удар след центриране от корнер, а Матиас Курьор създаде последната опасност в мача, след като проби по дясното крило и пусна пас в малкия пеналт, но никой от неговите съотборници не успя да стреля.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS