Наставникът на Литекс Красимир Балъков отчете поражението на тима си и го отдаде на грешки в играта на футболистите му.

"Правим елементарни грешки, допускат се голове, контролирахме мача, но ЦСКА реализира. Може грешките да се дължат на умората, ЦСКА са с опитни футболисти, взеха психологическо предимство, футболистите ми трябваше да се борят повече, мачът можеше да завърши и по друг начин", заяви Балъков.

"Трябва да си починем сега, и да надграждаме през новия сезон. Сами вкарахме вълка в кошарата. Вкарахме млади играчи, да трупат опит, да играят, не се случва на много места това, бяхме търпеливи, успяхме да постигнем тези резултати, можеше и да сме трети, но не стана. Не стана това, което стана с Лудогорец. ЦСКА нямаше положения, а при наша грешка те се възползваха и откриха, след което победиха", допълни той.

"Не правим тънки сметки, нека да изчакаме да видим. С този млад отбор, каквото успяхме да направим, го направихме. Ще играем в Европа, поне аз така знам. ще има селекция, но като привлечем играчите ще разберете", продължи Балъков.

"Поздравих Любо Пенев за успеха. Имаме нормални отношения с него. Искахме да победим, знам че Локомотив София и ЦСКА няма да вземат лиценз за Европа, но ние играем за победа във всеки мач. Допускаме грешки, но това се случва. Футболистите ми се опитаха да постигнат нещата както са посочени, правихме го от първата до последната минута. Липсваше ни контролът върху топката. Трябва да ги коригираме нещата за в бъдеще. Ние сме млад отбор и ни трябва време за развитие", завърши наставникът на Литекс.