Наставникът на Литекс Красимир Балъков заяви в специално интервю за Нова Тв, че има желание да работи по превръщането на Литекс във фактор на българския футбол. Специалистът сподели, че би желал проектът Литекс да бъде дългосрочен и че има желание да бъде част от него, но добави, че дори да не остане до край, би желал да е спомогне за израстването на тима.

Балъков коментира още представянето на неговите момчета в последните два мача срещу Лудогорец – за първенство и за Купа, където „оранжевите“ записаха успех с 1:0 и нулево равенство.

Освен това, треньорът на тима от града на люляците сподели своето виждане дали има съществена разлика между отборите в А група, и по-конкретно тези, които се борят за първата шестица, с оглед последните резултати: „Така изглежда, но в действителност точките показват положението на отборите. За нас всеки мач е важен. С победата срещу Лудогорец и с този равен мач, който направихме отново срещу Лудогорец, но за Купата, доказахме, че и с по-малко финансови средства може да има резултати“.

„Основата, върху която да градим, е изградена. Редът, дисциплината, тактическата постройка - също. Сега трябва да работим върху креативността и реализацията на положенията, които създаваме“.

„Вкарахме Недялков в средата на терена, защото имахме контузени, но аз отдавна имах тази мисъл в главата. Той има всички качества на един модерен халф, който играе и в офанзивната, и в дефназивната фаза. Винаги когато играчът разбира какво става въпрос, е голямо богатство, когато може да играе в различни схеми. Ние в края на миналия сезон имахме възможност да изпробваме някои неща. Това го сторихме срещу Черно море и Левски Това е богатство за младите играчи, и опит. Като треньор се стремя към много неща, но всичко става крачка по крачка. Мисля, че за 6 месеца направихме основа, върху която сега футболистите стъпват“, сподели още Балъков.

„Имаме още два мача, за да се види дали ще сме в топ 6. На мача с Марек, теренът, условията няма да са перфектни. Там трябва да се покаже характер и мотивация, за да имаме успех. Разбира се, нужно е и постоянство. Ако футболистите се научат на това, ще имат успехи“.

„Ние работим по концепция и схема, която смятаме за най-добра за Литекс. Виждате, че едни чужденци си отиват, идват други. Ние се опитваме да не правим грешки с трансферите на чужди играчи. Тази практика е такава отпреди да дойда аз тук“, каза още треньорът.

„Не аз ще превърна този проект в дългосрочен, а клубът. Аз съм един елемент от пъзела. И работя, за да се случат неща, каквито станаха в Разград. Искам да съм част от това. Дори да не съм този треньор, който ще изведе Литекс до тези висини, да бъде фактор в България, поне да съм спомогнал за това“, завърши Балъков.