Нападателят на Литекс Арсенио Мартинс Лафуенте Нунеш говори за живота си в България, за личните цели, за условията в България, за приятелите, както и за любимия си футболист. Той е добре запознат с историята на клуба.

"Искам да вдигна титлата и да усетя тръпката. Излизаме на терена да видим как е тревното покритие, мисля за семейството си, за феновете на Литекс, надъхвам се с музика, срещу Лудогорец бях сигурен, че няма да загубим", коментира Арсенио.

За условията в България?
"Не виждам големи разлики спрямо Португалия. По-малките отбори нямат много публика на мачовете си. Срещу грандовете като Левски и Лудогорец обаче е много приятно да се играе, защото стадионите винаги са пълни и има страхотна атмосфера.

Лични цели?
"Винаги искам повече. Един играч никога не трябва да се задоволява с постигнатото. Стремя се винаги към нещо повече - да имам възможност да играя в по-силно първенство например - цел, която преследва всеки един футболист. Разбира се, ако да речем завърша сезона с 10 гола и 10 асистенции, за мен ще се говори много повече и това ще е добре. Но към този момент, единственото, което искам е Литекс да бъде шампион и да помогна с възможно най-много за тази цел. Няма да е проблем ако не отбележа 10 гола или не направя 10 асистенции - важното е Литекс да спечели титлата.

Трансфер?
"В момента не искам да мисля за трансфери, искам да мисля за Литекс. Имам договор за 3 години с клуба, чувствам се добре тук, семейството ми също, отношението, което получаваме е прекрасно. Ако се стигне до трансфер, това ще е добре за мен, а и Литекс също, в случай, че ръководството получи добра сума

Личен живот?
"Ловеч е малък град, няма какво толкова да правиш. Харесва ми да се разхождам с кучето ми, обичам да се храня и в ресторантите тук - кухнята ви е чудесна. Животът ми като цяло е спокоен, а аз обичам спокойствието. Чувствам се добре когато съм вкъщи и имам възможност да гледам филм или да говоря с приятелката ми. Ако имам два свободни дни, отивам до София на шопинг, но като цяло стоя повече в Ловеч.

Приятелите?
"Както ти казах, нормално е да се разбирам най-добре с тези, които говорят португалски - Винисиус Баривириера и Диого Виана. Общувам си обаче и с колумбийците в тима, както и с всички останали. Като цяло комуникацията в тима е прекрасна, чувстваме се като едно семейство

Любим футболист?
"Играчът, който харесвам най-много е Кристиано Роналдо. Аз обаче се идентифицирам повече с Лео Меси, защото удоволствието в играта за мен е повече свързано с подаването на топката, с техниката. Но Кристиано е машина, подобрява всички възможни рекорди и е фантастичен играч.

Срещата между Литекс и Левски може да наблюдавате по Diema Sport 2, Gong.bg, Gong Play, както и на честотите на Дарик радио в неделя от 20:00 часа.